| | | | |

ZielSchrijven

header zielschrijven

Het leven is een grote ontdekkingstocht. Ik zie het bij mijn dochtertje van bijna 11 maanden, zij is een echte ontdekkingsreizigster. Elke deur is een nieuwe wereld. Elk blokje, knuffelbeest of boekje interessant.

Het gebeurt in mijn eigen leven vaak dat ik word afgeleid, de afwas moet nog gedaan worden. De administratie, op tijd aanwezig zijn op mijn werk, de boodschappen en alles daaromheen. Soms lijkt het alsof er te weinig tijd in een dag zit en alsof het nog drukker is dan druk. Een berichtje, FB, email, telefoon. Het voelt als – ontdekkingstocht ~mehoela- een lege sleur.

Toch geloof ik nog steeds in mijn leven als ontdekkingstocht. Dit komt doordat ik graag opmerk wat er allemaal nog meer is. Tijdens het doen van de afwas voel ik het warme water, aan het begin is het nog heet – dan voel ik pijn. Daarna koelt het af. Mijn gedachte dwalen af en ik begin te dagdromen. Wanneer mijn dochtertje dan aan mijn broekspijpen hangt om een stukje te lopen, dat is ze nu aan het oefenen, dan ga ik van:  ergernis omdat ik niet kan afmaken wat ik wil en omdat ik gestoord word in mijn droom. Naar: meegaan in haar richting. “Ok, we gaan lopen, waar wil je heen?” We ontdekken dan samen de kamer, gaan naar het keyboard of naar een boekje. Even helemaal tijd voor elkaar. Wat is dat genieten!

Er is veel te vinden op deze wereld. Er is veel te vinden in jouw leven. Ergens vind ik het jammer dat we zo veel aandacht geven aan de “normale” zaken van het leven. Zeker in de zakelijke wereld voert een rationele, gestructureerde denkwereld de boventoon. Ondergewaardeerd zijn de gevoelens, het contact wat fijn voelt of stekelig is. Helemaal ver weg is de ruimte om te kunnen praten over je nachtdromen en dagdromen.

In mijn beleving geven juist de minder tastbare zaken glans aan het leven. De kracht van emoties, de stoorzenders, de stimulansen. Het gevoel van in een flow zitten en de verwondering die spontaniteit kan geven. Deze vaak onbewuste impulsen kunnen veel betekenen in de ontdekkingstocht van het leven. Vind je iets leuk, voelt het leuk of denk je dat het leuk is? Is het een droombeeld of een richtingwijzer? Moet je iets met je gevoel?Voor dit soort moment heb ik een werkboek ontwikkeld die je in veertien dagen helpt een beter inzicht te krijgen in je dromen, in de energieflow van het moment, in dat wat je ervaart en in dat wat je wel of juist niet wilt meenemen naar een volgende dag.

In het boekje mogen je handen het werk doen en laat jezelf maar verrassen!

~ZielSchrijven!~

 

Vergelijkbare berichten