| |

Nieuw! Vrijspel in het bos voor ouders en kinderen

Elke keer verbaas ik mij over het gemak van kinderen om vrij te spelen. De hoeveelheid aan verbeelding en plotse wendingen in het spel voelt bevrijdend. In het vrije spel kan alles ontstaan en ook weer ophouden.

In het dagelijkse leven is het soms lastig om als ouder volledig mee te gaan met het vrije spel van je kind of kinderen. Er zijn zo veel dingen om te doen, werk, huis op orde, boodschappen, sociale verplichtingen of een geheel van dit alles samen.

Vandaar dat ik met ZekerZin momenten wil aanbieden waarin het juist de bedoeling is om vrij te spelen. Vrij in de vrije natuur. Om zo ruimte te geven aan de natuurlijke behoeften van kinderen om in het hier en nu op ontdekking te gaan in de omgeving, gebruik makend van verbeelding en zelf creërende verhalen.

Voor ouders kan dit een net zo bevrijdende ervaring zijn. Stel je voor een moment om weer in je 5 jarige ik te zijn om het spel op te vatten, terwijl je natuurlijk verder gewoon blijft wie je bent: de ouders die zorgdraagt voor je kinderen en daarin kan begeleiden.

Dit najaar beginnen we met twee momenten, we zijn zelf als gezin aanwezig met twee dochters van 2 en 10 jaar. Op de facebook pagina van ZekerZin kan je de evenementen vinden.

https://www.facebook.com/zekerzin/

Meld je aan en we hopen jullie te ontmoeten!

Vergelijkbare berichten