ik kies voor vrede
| |

ik kies voor VREDE – LIEFDE – RESPECT

Zes jaar na het begin van de vlinderslag poster “ik kies voor SamenLeven” voel ik nu de zin en noodzaak om 3 nieuwe varianten aan te bieden. 

Ik kies voor VREDE een poster in mijn ogen zeer relevant voor deze tijd. Er is veel geweld, onderdrukking en er wordt na jaren van relatieve vrede weer veel oorlogen beginnen zonder te kijken naar wat is er nodig voor vrede. Wat is vrede? Wanneer is het vrede? Hoe ontstaat vrede in het klein? Wanneer je kiest voor vrede geef je een duidelijk signaal. Het geeft ook te denken. Hoe ga ik om met situaties van verschil, wanneer ben ik boos en wat doe ik dan? Wanneer is er ruzie en hoe kan dit dan weer tot rust komen. De poster geeft geen antwoord op deze vragen, maar wel een richting. Namelijk: IK KIES VOOR VREDE.

Ik kies voor LIEFDE is meer algemeen. Handelen vanuit liefde omvat de kern wat nodig is voor vrede. Binnen liefde is het mogelijk om boos te zijn en om je eigen ruimte van jezelf en je naasten te beschermen. Maar liefde is er ook voor de tegenpartij. Een liefdevolle reactie kan zeer doen maar gaat niet te ver. Er is altijd een weg terug naar vrede. De poster geeft geen protocol op alle vragen, maar wel een richting. Namelijk: IK KIES VOOR LIEFDE.

Ik kies voor RESPECT is een poster die ook gaat over hoe gaan we met elkaar om. Zijn anderen stomme wezen, rare lieden? Mag anders zijn er zijn? Wil jij respect ontvangen en geef je die ook aan anderen? Wederom het is geen poster met antwoord, maar wel met richting. Namelijk: IK KIES VOOR RESPECT.

 

Vergelijkbare berichten