| |

vooraankondiging: [unexpected] encounters

Soms kom je zomaar iemand tegen, op de hoek van een straat – in een winkel – zittend op een bankje – in dezelfde bus, trein of wat dan ook. Een blik, kort gesprekje, spontane wendingen die een belangrijke indruk achter kunnen laten.

Dit zijn de moment die ik graag wil vangen. Dit zijn de ontmoetingen die ik graag beleef wanneer ik de stad in loop. En die ik steeds vaker ontmoet, zeker met een kind op de arm. Of zoals gisteren met mijn dochter in de kinderwagen wachtend bij een verkeerslicht. Een oudere mevrouw met rollator stopte naast mij. Samen moesten we wachten op het groene licht. Haar ogen waren niet van mijn wakkere dochter af te slaan. Samen wisselden ze lachjes uit en begon zij mij haar kinderervaring te vertellen. In een paar zinnen wist ze haar stamboom te schetsen. Een mooi moment van contact. Wat mij bij blijft is het licht in haar ogen toen ze sprak over haar kinderen, net als het respect voor haar kinderen die bijna allemaal ervoor hadden gekozen om kinderloos te blijven. Deze bewuste overgrootmoeder verdient een plekje in mijn volgende creatie:

[unexpected] ENCOUNTERS of te wel een opschrijfboekje voor onverwachte ontmoetingen. De ontmoetingen die het waard zijn om herinnerd te worden!

151113 cover encounters 1 header

 

Vergelijkbare berichten