We sluiten deze 5-daagse af met meer inspiratie over positieve affirmaties. Positief denken is een mindset en kan je zelf voeden met positieve gedachten. Zowel positief zijn als (oprecht) positief doen zijn belangrijk voor het bevorderen van welzijn en het creeren van een positieve impact op onszelf en anderen. 

Positief zijn 

  • “Positief zijn” verwijst naar de interne houding, overtuigingen en gedachten van een persoon. Het gaat om het hebben van een optimistische kijk op het leven, het zien van mogelijkheden en het geloven in een positieve uitkomst, zelfs in moeilijke situaties.
  • Een persoon die positief is, heeft de neiging om optimistisch, hoopvol en veerkrachtig te zijn, zelfs als ze geconfronteerd worden met uitdagingen of tegenslagen.
  • Positief zijn gaat over het cultiveren van een positieve mindset, waarbij men zich richt op de goede dingen in het leven, dankbaarheid voelt en vertrouwen heeft in zichzelf en de toekomst.

Positief doen

  • “Positief doen” verwijst naar het actieve gedrag en de acties van een persoon. Het gaat om het uitvoeren van handelingen die bijdragen aan positieve veranderingen, het welzijn van anderen bevorderen en een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.
  • Een persoon die positief doet, handelt vanuit vriendelijkheid, mededogen en altruïsme. Ze kunnen anderen helpen, ondersteunen en aanmoedigen, en streven naar constructieve oplossingen voor problemen.
  • Positief doen kan verschillende vormen aannemen, zoals het geven van complimenten, het delen van vriendelijkheid, het ondersteunen van anderen in nood, het bijdragen aan gemeenschapsprojecten en het streven naar sociale rechtvaardigheid.

Dank je wel mooi mens voor het verspreiden van meer positiviteit in onze wereld! Morgen ontvang je nog een e-mail met een kleine bonus. 

Liefs