Vrijspel!

Zijn in het moment van nu en spelen met wat er is. Veel kinderen doen dit dagelijks, alleen de tijd en ruimte om volop in het vrije spel te gaan is soms beperkt. Wanneer is er nog werkelijk ruimte om vrij te spelen? En hoevaak doen we dit nog in de vrije natuur?

Deze activiteit is bedoelt om met ouders en kinderen het bos in te gaan en een plek te vinden voor vrij spel. Een half uur, uur of twee uur lang spelen vanuit wat er ontstaat. Daarbij alles gebruiken wat je tegenkomt, met respect voor de natuur, met verbeelding, samen of alleen.

We ontmoeten elkaar om 10:00 bij het hek van het Landgoed Den Treek Henschoten, aan het einde van de parkeerplaats aan de Paradijsweg (Ingang Dodeweg, de parallelweg van de A28).

Daarna lopen we samen het natuurgebied in, om in afstemming met elkaar de ontmoeting verder vorm te geven. Het is handig om je te kleden op verschillende weertypes (ja, ook met regen gaan we door). Neem wat water mee om te drinken en iets om op te zitten (dit kan een regenbroek zijn).

Deze activiteit is bedoelt voor ouders en kinderen (2-12) die het leuk vinden om vrij te spelen in de natuur met andere ouders en kinderen. Vrijspel is niet alleen bedoelt voor de kinderen, juist ook de ouders kunnen het als een bevrijding ervaren om volledig vanuit het nu op te gaan in spel. Dit kan rennen, vliegen, dansen, zingen, dromen, kastelen bouwen, of dartelen zijn.

Voor meer informatie bel Marije: 06 44 96 85 14!